Idrætten er fraværende i den nye regering

Kazimir Malevic: Sportsmænd

Mette Frederiksen har tilkendegivet, at der ikke vil blive udformet et egentligt regeringsgrundlag for den kommende socialdemokratiske mindretalsregering. Til gengæld foreligger der nu en såkaldt politisk forståelse mellem de partier, der udgør det parlamentariske grundlag – Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten.

Idræt nævnes ikke med et eneste ord i teksten. Og kulturområdet som sådan berøres kun med medieaftalen, som skal tages op til ny drøftelse.

Til gengæld er der et lille punkt om foreningslivet. Det anføres, at regeringen vil:

”Kortlægge og afvikle bureaukratiske byrder for det frivillige foreningsliv og udbrede fritidspas til udsatte og børn og unge, så flere får mulighed for at deltage i foreningslivet.”

Ideen om et fritidspas til udsatte børn og unge lancerede Mette Frederiksen allerede i valgkampen.  

De såkaldte bureaukratiske byrder har altid været et debattema, og det har været genstand for adskillelige politiske initiativer. Problemet er bare, at der ikke er særligt mange bureaukratiske byrder, når det kommer til stykket. På lokalt niveau fungerer folkeoplysningsloven for det meste ret gnidningsfrit, og på statsligt niveau er organisationerne garanteret en pristalsreguleret indtægt.

Men noget vil man selvfølgelig altid kunne finde f.eks. spørgsmålet om tilladelser i forbindelse med byfester o.lign., og idrættens organisationer vil helt sikkert gerne slippe for den årlige afrapportering på deres rammeaftaler. 

Den kommende regerings idrætspolitik skal således først og fremmest vurderes på den kommende kulturminister (med mindre idrætten overføres til et andet ministerium, hvilket vil være en katastrofe) og på sin praksis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.